PARTENERI

Companiile sunt obligate, prin lege, sa aiba un departament de protectie a mediului. Autorul, expert în probleme de mediu, arata de ce este important un astfel de departament, care trebuie sa fie calitatile si atributiile unui responsabil din cadrul lui si ce oportunitati de formare exista pentru astfel de specialisti. Orice activitate economica are un impact asupra mediului înconjurator. Pentru a limita acest impact, companiile au obligatia legala de a înfiinta un departament specializat (conform OUG 195/2005), care sa administreze activitatile de protectia mediului.
Conform Legii 211/2011,Art. 22, alin. 3,4, detinatorii/ producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici, au obligatia sa desemneze o persoana care sa urmareasca si sa asigure îndeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege. Persoanele desemnate trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate. Nerespectarea Legii 211/2011, art. 22, alin. 3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei. Conform reglementarilor legislatiei în vigoare, fiecare societate importatoare de produse ambalate precum si producatoare de produse ambalate, are obligatia de a raporta diferentiat cantitatile de ambalaje introduse pe piata si de a plati o taxa de 2 lei/Kg în cazul neîndeplinirii obiectivelor de valorificare si reciclare. Necompletarea sau completarea eronata (cu date nereale) a acestora poate duce la amenzi substantiale.
Un Consultant de Mediu calificat poate evalua impactul de mediu produs de companie si poate actiona în sensul reducerii si chiar al eliminarii lui, prin respectarea normelor legale. Se poate ocupa de întocmirea documentatiei pentru obtinerea avizelor de mediu si de transmiterea raportarilor periodice catre Agentia de Mediu.

PARTENERI

BLUE AIR
NEPI ROCKCASTLE
BANEASA
BAYER
ROCA
TOYA ROMANIA
BANEASA PASTE
AIPROM
LASSELSBERGER CERAMICS
AUTOPERUGIA
BEST TIRES SHOP
TOY TOY & DIXI
DENT ESTET
DR. FISHER
VELVET DENTAL
GREEN DENTAL
VIRQUIN
VIPOIL
CORDON ELECTRONICS
CEMPS
AUTONET
TIPOGRAFIA REAL
KMP PRINT
ASRO
RINA SIMTEX
GARKONY STUDIO
CADIBO
ANYLAN SISTEM
AVE INTERMED
DECORIUM
HUNNEBECK
KLEEMANN LIFT RO
TITAN MACHINERY
MOB ART LEMN
MTA
NOBLISIME
NOVOMENT ARTIFICIAL LIFT
REGENCY COMPANY
A.C.T.
BABOL
CORTIZO
ECOPLAST