Mașinile cu emisii scăzute vor avea numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde!

Guvernul a adoptat o hotărâre de modificare a Regulamentului de circulație pe drumurile publice în cadrul căreia, la inițiativa Ministerului Mediului, a fost introdus cadrul legal pentru a elibera numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde autovehiculor cu emisii zero sau foarte scăzute de CO2.

”Aceste numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de vehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Imediat după publicarea în Monitorul Oficial, vom înființa grupul de lucru împreună cu colegii din MAI, pentru a elabora ordinul comun care va reglementa modul de acordare al acestor numere.

Sursa: Ministerul Mediului – Romania